my life

my life

Sunday, February 13, 2011

addict to coklat

Anak Bujang saya..banyak mewarisi genetik saya selain kurus..dia adalah peminat coklat di rumah ini. Macam Mummy dialah. Adakah Mummy dia yang ajar...mungkin juga Mummy yang pupuk minat itu supaya Mummy ada geng nak makan coklat. Apa sahaja berperisa coklat..sama ada coklat Cadbury ke..ice cream, air coklat, dan yang disukai kek coklat.

Oleh kerana semalam ada orang belikan saya mixer baru..maka kenalah test hari ini. Sapa lagi yang beli untuk saya selain Babah the King . Sebenarnya Babah dapat voucher Isetan sebab main golf. Jadi kenalah digunakan.

Tugasan saya hari ini...Singapore

Kekadang Mummy kena jadi Secretary dan adalah sedikit research yang perlu dicari. Tapi ini bukan research kerja macam dulu. Mencari mana tempat nak makan di Singapore nanti...@ Temasik. Kami akan jalan2 ke Singapore start on Wednesday sampai la Sunday. Dah lama tak bawa bebudak ni berjalan. Sepatutnya trip ke Temasik ni patut jadi last year punya holiday...tapi tak menjadi. Sekejap kata nak stay di Hyatt tukar pulak ke Marriot.. Yang penting senang nak cari tempat makan dan transport.

Singapore Marriot Hotel
320 Orchad Road.

Ok la Babah..moga tahun ini boleh bawa kami jalan2 lagi.

Sayang

Saya tetap sayang dan cintakan awak sampai akhir hayat
dan
semoga
Allah
satukan kita juga di syurga..
insyaAllah.

Malam yang memberikan ketenangan

Sukar untuk mencari ketenangan bagi saya. Mungkin juga bagi mereka yang bergelar Mummy seperti saya..ada sahaja yang perlu dibetulkan, dikemaskan,disiapkan dan adalah lumrah tidak akan tidur lena. Tetapi apabila saya mengadap sesuatu yg membuatkan kata-kata menari dengan indah..ia adalah sesuatu yang mengasyikkan. Bagai berada di satu dimensi yang memberikan ketenangan. Biarpun 5 minit sudah cukup.
Ok. zafri sudah menguap 2 kali..perlu saya manja2 kan untuk tidur. Iskandar pula sudah lama menonton tv ..its time to sleep my dear. Iman pun sama juga...mahu ditepuk2 dan dimanja. Ok tidur sekarang atau esok akan liat untuk bangun ke sekolah.

Salam

Salam

Sesekali bila saya melihat add blog lama masih tersenarai di beberapa blog rakan2 yg mengikuti itu di vox dengan nama imankandar....sangat la sedihnye. Jadi saya terfikir kenapa saya harus berhenti di situ. Sudah beberapa kali saya cuba eksport blog lama yg kini di transfer di wordpress...namun saya masih failed..untuk eksport ke blog ini.