my life

my life

Friday, August 10, 2012

Bersederhana Sebanyak Boleh

Apabila usia dah betambah dan anak pun bertambah..nikmat excited untuk berhari raya itu dah berkurang. Lebih excited nak berpuasa dari beraya. Persediaan utk beraya utk yg penting2 aje. Kita ajar anak dari kecik..ini adalah hari raya bukan hari untuk kita membazir. Hari lain pun boleh beli kasut, baju dan lain2. Jadi yang wajib untuk budak2 ni baju.. Yang lain tak raya pun beli kan. Kasut koyak, sempit pun baru beli ikut event lain. Cuba tengok tu...baik kita bagi duit pd anak org susah...biar dia org dapat makan sedap dgn family.

Tahun ni entah kenapa tak buat apa2 untuk rumah..sebab lepas raya nanti nak kemas rumah...masuk kotak apa yg patut sbb bahagian belakang umah nak renovate. Rezeki nak renovate rumah sampai lepas raya. Almaklumlah bilik dah penuh...anak dah bertambah.

Minggu last raya ni..tengah tunggu keter baru Mummy. Maklumlah dah bertambah sorang..jadi lebihkan lah jadi 7 seater nak bagi org lain tumpang. Duit pun banyak habis untuk top up balance loan Gen2 Mummy. Dah touch up itu ini. Aduhai  nak jual baru touch up.